Kuruyemiş Fırını Nedir? Kuruyemiş Fırınları Nasıl Çalışır?
Aromatik ve çıtır lezzetlere sahip olan kuruyemişler, kendilerine ait zengin yağ asitlerine de sahiptir. Bunun gibi gıdaları faydalı ve keyifli şekilde tüketime hazır hale getirmek için en doğru yöntem kavurmaktır. Bu yüzden işletmelerde, müşteriye sunulacak kavrulmuş kuruyemiş için de kuruyemiş fırını kullanılması gerekir. Endüstriyel tip kuruyemiş fırını ürünlerimiz yüksek miktarda kuruyemiş çeşitlerinin kavrulması için üretilmektedir.
Kuruyemiş Fırını Nedir?
Fıstık, ceviz, badem, kaju ve fındık gibi kuruyemişler kavrularak, uzun ömürlü hale geldiğinde nitelikli kazanır. Ayrıca daha lezzetli, güzel kokulu ve iştah açan bir hale gelir. Bu nedenle yemişlerin bir fırın içerisinde kavrularak hazır hale gelmesi gerekir. İşte bu noktada GÜLMAK Makina olarak özel üretim kuruyemiş fırını ürünlerimizi sunuyoruz.
Kuruyemiş fırını günümüzün modern endüstriyel sistemleri içerisinde yemişlerin kavrulması için kullanılan cihazdır. Yani sanayi tipi kuruyemiş fırını kuruyemişlerin doğal aromasını bozmadan istenilen lezzette hazırlanmasını sağlar. Temel amaç, iyi bir işlem gerçekleştirilerek uzun ömürlü ürün elde edilmesidir. Bu sayede de iyi ürünler müşteriye kaliteyi sunabilmektir.
GÜLMAK olarak ürettiğimiz kuruyemiş kavurma makinesi ürünlerimiz M600 ve M700 gibi değişen modellere sahiptir. Modellerde kapasiteler 15-25 kg/s veya 30-50 kg/s gibi aralıklara sahiptir. Ürünlerimizde, işletmeniz için yeterli üretim kapasitesini göz önünde bulundurarak seçim sağlayabilirsiniz. Bu sayede elektrik bağlantısı ile çalışan ve kuru kavurma gerçekleştiren fırınlarımızı doğru model ile seçebilirsiniz.
Kuruyemiş Fırınları Nasıl Çalışır?
Pratik bir yapıyla kuruyemiş fırınları besleme, kavurma ve ürün alım aşamasıyla çalışır. Bu sayede sistemin yapısını kolaylıkla fırın ürünlerimizin görsellerinde de görmeniz mümkündür. Sistem kademeli şekilde çalışmak için optimize bir yapı ile üretilmiştir. Bu yapı içerisinde ilk alanı besleme alanı oluşturur. Ham kuruyemiş tohumları besleme alanına alınarak işlem başlatılmalıdır.
Örnek olarak temizlenmiş besleme alanına 10 kilogram fındık eklenir. Sonrasında kuruyemiş fırını elektrik bağlantısı hazır hale getirilmelidir. Makine üzerinde dokunmatik kontrol paneli ile ayarlamalar gerçekleştirilmektedir. Bu sayede kavurma süresi, kavurma tipi ve diğer tüm ayarlamalar kolaylıkla yapılır. Ayarlar içerisinde;
- Hız ayarı,
- Fan ayarlamaları,
- Sıcaklık ayarlamaları,
- Hazır kavurma kayıtları,
- Kuruyemiş çeşidinin seçimi gibi noktalar yer alır.
Ayarlamalar hazır olduğunda da elektrik bağlantısı ile kuruyemiş kavurma makinesi çalıştırılmaktadır. Makine, beslemedeki kuruyemişi kademeli şekilde alarak fırın içerisine aktarır. Fırının iç haznesinde hareketli kavurma tepsilerinde tuz eklentisi ile kavrulma yapılmaktadır. Kavrulan kuruyemişler işlem süresi tamamlandığında bant üzerinde kayarak ürün haznesine doğru ulaşır. Bu noktadan önce fazla tuz ve tozlar eleme işleminden geçerek ayrı bir noktaya dökülür.
Endüstriyel kuruyemiş fırını son noktada ürün haznesi içerisinde son ürünü biriktirir. Sıcak ve taze şekilde elde edilen bu ürün paketlemeye ve perakende satışa hazırdır. Makine pratik kullanıma sahip olduğu gibi gayet pratik ve sorunsuz bir temizlik işlemi de sağlar. Böylece fırınlar kullanım sırasında soğutma kapakları, aydınlatması ve ısı göstergesi ile sorunsuz bir çalışma gösterir.
Kuruyemiş Fırınları Nasıl Temizlenir?
Firmamız, üretimde kuruyemiş kavurma makinası çalışması sistemi kadar güvenlik ve temizlik ayrıntılarına da önem verir. Örneğin, modellerimizde tüm yapı paslanmaz çelik malzemeden imal edilmektedir. Taşıyıcı bantlar paslanmaz ve kolaylıkla temizlenebilmektedir. Tuz elekleri ve tuz tavaları paslanmaz yapıda ve de-montedir. Yani tuz ve yağ artıkları kalmadan kolayca temizlik yapılabilmektedir. Dış kısımlarda da günlük rutin temizlik kolayca yapılabilmektedir. Kavurma odaları rahatlıkla açılarak temizliği ve soğutması sağlanabilmektedir.
Kuruyemiş kavurma makinesi temizliklerinde işlem öncesi ve işlem sonrası temizliği düzenli şekilde kolayca tamamlanabilmektedir. Bu yüksek kapasiteli cihazlar için firmamız satış sonrası destek hizmetleri de vermektedir. Bu sayede ürünlerinizde rutin bakım yapılması ve onarım yapılması da garanti altındadır. GÜLMAK Makina her zaman size destek olacak bir yapıyla hizmet verir.
Kuruyemiş Fırınında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Günümüzde kişilerin severek tükettiği kuruyemişlerin üretilen fırınlar sayesinde hava akımının etkisiyle kurutulup pişirilmektedir. Kuruyemiş fırınlarında kullanılan kurutulma süreleri, depolanan ürünler ve özelliklerine bağlı olarak değişebilmektedir. Ayrıca bu makineler, her ürünün özelliklerine uygun şekilde kurutma işlemleri sağlamaktadır. Genellikle de çoklu ürün pişirme işlemlerinde kullanılmaktadır.
Kuruyemiş Fırınında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Kuruyemiş fırını kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Bunlar;
Temizlik;
Kuruyemişlerinizin daha sağlıklı ve daha taze kalabilmesi için fırın ve makinelerin düzenli olarak temizlenip gerekli bakımlarının yapılması gerekir. Bu, mikroorganizmaların büyümesini ve kuruyemişlere zarar vermesini önleyerek, kalitesinin korunmasında etkili rol oynamaktadır. En önemlisi de ilk günkü tazelikte kalabilmesi adına önemli bir faktördür.
Hijyen;
Kuruyemişlerinizin ilk gün ki tazelikte kalabilmesi açısından yine önem verdiğimiz bir konuda hijyendir. Fırın ve ekipmanların günlük hijyenlerinde firmamızdaki üretimde kullandığımız malzemelerin yanı sıra temizleme desteğinde de siz müşterilerimize destek hizmeti vermekteyiz. Tuz ve yağ kalıntısı kalmadan kolayca temizlik yapabildiğiniz makine üretim dizaynı planlayıp, siz değerli müşterilerimizin memnuniyeti doğrultusunda içerik üretmek hizmetlerimiz kapsamındadır.
Sıcaklık kontrolü;
Sıcaklık kontrolü kuruyemişlerinizin pişirilmesi için önemlidir. Kuruyemişlerin kavrulurken yanmaması için aşırı sıcaklıktan kaçınmak gerekir. Aşırı sıcaklık bozulmaya da sebep olmaktadır. Uzman kadromuzun tasarladığı makine dizaynıyla fan ayarlaması ve sıcaklık kontrolünü sağlamaktayız.
Ölçüm;
Kuruyemişlerin en tazen ve en doğru şekilde pişirilip kavrulması için doğru ölçü almak önemlidir. Kilo bazında hesaplama yapan dokunmatik kontrol panelli makinelerimizle gerçekleştirmekteyiz.
Hacim planlaması;
Fırının etkili kullanımını ve verimliliği sağlamak için planlama önemlidir. Siz değerli müşterilerimizin memnuniyeti için uzman kadromuzla makine hacim dizaynı yapmaktayız.
Depolama;
Doğru şekilde depolama yapmak, kuruyemişlerin bozulmaması açısından dikkat edilmesi gereken bir faktördür. Bu konuda da yine uzman kadromuzla yaptığımız çalışmalarımızla hizmet veriyoruz.
Kuruyemiş Fırını Verimliliği Ve Enerji Tasarrufu
Kuruyemiş fırınının verimliliği çeşitli faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Verimliliğin arttırılması için makinaların kalitesinin yükseltilmesi gerekmektedir. Ambalajlanma süresinin optimizasyonu ve ekipman performansının arttırılması etkili faktörler arasındadır. Üretim maliyetlerini azaltmak ve üretim hızını arttırmak amacıyla ekipmanlardaki verimliliğin en üst düzeyde dizayn planlamasıyla üretime geçiyoruz. Ayrıca, kalite kontrol sürecini düzenli olarak uygulamaktayız.
Kuruyemiş fırınlarının güç tüketimini azaltmak için bu cihazlara enerji tasarrufuyla ilgili bazı önlemler alınması gerekiyor. Fırınların ısı ayarlarının doğru şekilde kontrol edilmesi bu önlemler arasında yer almaktadır. Enerjinin etkin bir şekilde kullanılabilmesi için fırınların ısıtma sistemlerinde fırının içindeki ısıyı düzenlemek için sıcak hava ve yağlanma yağı temizleme cihazları kullanılmaktadır. Havalandırma kontrollerinin düzenli olarak güncellenmesi önem verdiğimiz bir faktördür.
Enerji kayıplarının minimum düzeyde olması için önem verdiğimiz bir diğer hususta, periyodik kontrollerdir. Fırının yüzeyindeki kir, pas, toz veya başka atıkların temizlenmesi için periyodik kontroller sağlamak gerekiyor. Havalandırma kontrollerinin güncellenmesi hususuna da önem vermekteyiz.
Kuruyemiş Fırınında Lezzetin Tadını Çıkarın
Kuruyemiş fırını geniş ürün yelpazesine sahiptir. Antep fıstığı, badem, fındık, kestane, ceviz, kabak çekirdeği sunulan ürünlerdir. Gülmak makine olarak sizlere; Kuruyemiş fırını ürünlerinin güvenli, temiz ve hijyenik üretildiğini garanti ederiz. Sağlığınız ve lezzet isteğiniz için en iyi şekilde çalışmaktayız. Kuruyemiş fırınlarını kullanırken dikkat edilmesi gereken hususları tamamladıktan sonra istenilen lezzete kavuşmuş olacaksınız. Kurutma süreci bittiğinde, kuruyemişleri soğuk hava almayacak şekilde taşımanız yeterli olacaktır. Kurutulan kuruyemişleri saklamadan önce de temiz bir kap içerisinde onları tutmak en iyisidir.
Lezzetiyle sevilen kuruyemişler üretebilmek için tasarladığımız kuruyemiş kavurma makinelerimizle çalışarak sizlerde farkı hissedeceksiniz.