Kahve İçmenin 5 Yolu
Kahvenin beş temel demlenme yöntemi vardır. Her yöntemin demleme değişkenleri vardır; suyun eklenmesi, demleme sıcaklığı ve demlenmiş likörün kahve telvesinden ayrılması. Bu beş yönteme Türk kahvesi, konsantre brew demleme, filtre kahve, damlama demleme ve French Press demleme adı verilmektedir.
Türk Kahvesi
Türk kahvesi veya kahvenin geleneksel adı küçük kaplarda doğrudan ateş üzerinde su ile yapılır ve ince öğütülmüş kahve kaynatılır. Çoğu zaman önceden eklenmiş şekerle demlenir. Bazı geleneklerde, her bardağa biraz döküp sonra ikinci kez kaynatıp geri kalanını her bardağa dökerek telvenin eşit dağılımını sağlarlar. Bazı bölgelerde kahveye genellikle kakule baharatı eklenerek servis edilir. Kahve, kalın, keskin ve çamurlu bir demleme bırakan likörden filtrelenmez. Çamur, kahvenin servis edildiği minik demitasse fincanlarının dibine çöker. Birçok ülkede, kahvenizi içtikten sonra kahve çamurunu okur ve size geleceğinizi anlatırlar.
Konsantre Brew Kahve
Brew kahve üretimi Latin Amerika’da ve dünyanın diğer bölgelerinde oldukça popülerdir. ABD’de geri dönüş yapmaya başlıyor. Konsantre demleme, konsantre demlemek için az miktarda suyla demlenen büyük miktarlarda kahve gerektirir. Bir fincan kahve yapmak için konsantrenin bir kısmını sıcak suyla karıştırırsınız. Konsantre sıcak veya soğuk olarak demlenir. Soğuk demlendiğinde kahveyi en az bir gün bekletmelisiniz. Bu yöntem, hafif, hafif gövdeli, az aromalı, biraz asitli ve yumuşak bir tada sahip bir kahve yaratır.
Filtre Kahve
Bu prosedür, kahve telvesinin kaynar su kullanılarak sürekli olarak demlenmesini ve daha sonra telvenin üzerinde kaynayan kahve likörünün demlenmesine dönüşmesini içerir. Bu yöntem pratiktir ancak kahve çekirdeğine hakarettir. Kaynar suyla demlemek yeterince kötü, daha sonra likörü kaynatmak ise ince, acı ve katranlı bir kahve istiyor. Bu açıkçası kötü bir fincan kahve üretse de birçok kişi hala filtre kahveyi tercih ediyor. Eğer senin içinse, o zaman daha fazla filtre kahve gücü senin için olsun!
Otomatik Damlama
Bu, ABD’de kahve demlemenin en popüler yoludur. Bir filtredeki kahvenin üzerine sıcak su dökmek ve demlenen suyun alttan damlamasını sağlamak çok basit. Damla demleme, uygun ekipman kullanıldığında mükemmel bir fincan kahve üretebilir. Otomatik damlama makinelerinin en büyük sorunlarından biri doğru sıcaklıkta demleme yapmamalarıdır. Bunn, makinelerini uygun sıcaklığa kalibre eden birkaç şirketten biridir. İyi bir otomatik damlama demleme makineniz varsa, üstesinden gelinmesi gereken bir sonraki engel filtredir. Kağıt filtreler kahvede bir tat bırakabilir ve ayrıca birçok kahve yağının ve organik bileşiğin geçmesine izin vermez. Altın kaplamalı yeniden kullanılabilir filtre, damlama demleme için mükemmel bir seçenektir. Kahvede tat bırakmaz ve kağıt filtreler kadar kahvenin özünü hapsetmez.
French Press veya Pres Potu
French Pres demleme size tam kontrol sağlar. Otomatik damlamaya göre daha emek yoğundur ve demleme değişkenleri daha iyi kontrol edilebilir. İri öğütülmüş kahve bir cam sürahiye konur. Daha sonra sıcak su zemine dökülür. Demleme işlemi tamamlandığında üst kısım yerleştirilir ve metal ağ plakadan oluşan bir piston aşağıya doğru bastırılarak telveler aşağıya doğru bastırılır. Kahve likörü dökülmeye hazırdır. Örgü filtre, yağların ve ince kahve parçacıklarının sorunsuz bir şekilde geçmesini sağlar. Ayrıca daha iri öğütme gerektiğinden daha uzun bir demleme süresi gerekir. French press için genel kural dört dakikadır. Toprakların suyla bu doğrudan teması, daha eksiksiz, kontrol edilebilir ve eşit bir ekstraksiyona olanak tanır. Kaba öğütmede bile kaba öğütme yine de bazı ince parçacıklar üretecektir. Bir fincan Fransız preslenmiş kahve daha dolgun, daha dolgun ve daha lezzetli olacaktır. Ayrıca bardağın dibinde de tortu olacaktır.
İyi Kahve, İyi Kahve Çekirdeğinden Yapılır!
Gülmak Nova Serisi Kahve Kavurma Makinaları, kahve kavurma sürecinde devrim yaratan bir dizi özelliğe sahiptir. Serinin tüm modellerinde bulunan seramik ısıtıcılar, elektrik tüketimini minimuma indirgerken, gazlı modellerdeki oransal gaz valfi ise gaz kullanımını optimize ederek maliyetleri düşürür. İşlevsel kavurma çizelgesi sayesinde değişik kavurma reçetelerini kolayca saklayabilir ve istediğiniz zaman tekrar kullanabilirsiniz. Makinelerdeki otomatik gaz temizleme özelliği, güvenliği artırırken, çift katmanlı ısı yalıtımı enerji tasarrufu sağlar. Gülmak Nova Serisi, bu özellikleriyle, kahve kavurma işletmeleri için hem maliyet hem de enerji verimliliği açısından ideal bir seçenektir.