Ticari Kahve Değirmeni Çalışma Prensibi
Kahve, öğütülmüş yapısı ile farklı sıcaklık ile yapılan ayarlamalarda değişen lezzetler ortaya çıkarmaktadır. Elde edilen lezzetleri özellikle ticari kahve değirmeni kullanımı sağlanmaktadır. Bu sayesinde kahvenin hangi ölçü ve boyutta öğütülmesi gerektiği üzerinde durmak gerekir. Bu nedenle bir değirmenin nasıl bir prensiple çalıştığını bilmeniz önemlidir.
Kahve öğütme makinesi taze kahvenin anlık olarak elde edilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda taze tüketilmesi için çekirdeklerin her an öğütülerek hazır hale getirilmesini sağlar. Bu makineler kimi zaman saatlik bir kapasite ile çalışabilmektedir. Örneğin, GÜLMAK cg10 kahve değirmeni sayesinde 10 kg ürün verebilmektedir. Ayrıca sadece birkaç dakika çalışma yapmak mümkündür. Böylece birkaç yüz gram taze çekilmiş kahve sağlanabilmektedir.
Ticari kahve değirmenleri öğütücü yapısı ile kaliteli çalışma prensibi sayesinde taze öğütülmüş organik kahvenin elde edilmesini sağlamaktadır. Eski zamanlardan bu yana ellerde kullanılan ev değirmenleri de aynı yapıyı ortaya koysa da ticari kahve değirmeni bu işlemi saniyeler içerisinde yapmaktadır. Bu sayede öğütme işlemi her zaman aynı standartta gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle özellikle kafeteryalar, esnaf işletmeleri veya kahve dükkanlarında bulunması gereken bir cihazdır.
Ticari Kahve Değirmeni Nasıl Çalışır?
GÜLMAK Makine olarak özel siparişler ile de üretimini gerçekleştirdiğimiz ticari kahve değirmenleri profesyonel bir çalışma prensibine sahiptir. Bu cihazlar öncelikle elektrik bağlantısına sahip olarak üretilmiştir. Üzerinde bulunan şalter vasıtası ile kontrol ederek aktif hale getirebilirsiniz. Cihazın üst bölümünde yer alan çekirdek haznesi içerisine öğütülmesi gereken kahve çekirdekleri yerleştirilmelidir. Sonrasında kahve öğütme işlemi için çekirdeklerin ne kadar inceliğe geleceğini belirleyecek ayarlamalar yapılmaktadır.
Kahve değirmeni öğütme için şalter aktif hale getirildikten sonra motor yapısını çalıştırarak, öğütmeye başlar. Standart bir prensibe sahip olan bu makine motordan gelen güç vasıtasıyla taş bıçakların dönmesini ve kahve çekirdeklerinin bıçaklar arasından geçmesini sağlar. Bıçaklar kahve çekirdeklerini belirlemiş olduğunuz inceliğe getirecek sıkışıklıkta parçalayarak, toz kahveyi ortaya çıkarır. Elde edilen toz kahve, makinenin alt kısmında bulunan cam hazne içerisinde birikir. Bu kahve ister direkt olarak tüketilebilir, isterseniz de ikinci bir çekim işlemi yapabilirsiniz.
Avantajları Nelerdir?
Aslında görüldüğü üzere ticari kahve değirmeni el değirmenlerinin yaptığı işi aynı yapı ile gerçekleştiren elektrikli bir makinedir. Ancak bu cihazlar özellikle işletmelerde istenilen boyutta çekilmiş kahvenin en hızlı şekilde elde edilmesini sağlamaktadır. Çünkü maksimum noktada örneğin CG40 kahve değirmeni saatlik 40 kg çekilmiş kahve elde etmektedir. Aynı incelik ve standarda sahip 1 kg kahve için de ortalama 1-2 dakika ve 100 gram çekilmiş kahve için sadece birkaç saniyelik bir çalışma yapılabilmektedir. Böylece pratik bir şekilde sonuç elde edilmesini sağlamaktadır.
Elektrik vasıtasıyla çalışma gösteren ticari kahve öğütücü makinası aslında bu nedenle ısınma ortaya çıkarır. Ancak kullandığımız taş bıçaklar ısınma sonucu kahve çekirdeğinin istenmeyen parçalanmalara maruz kalmasını veya yanmasını engeller. Bu sayede örneğin filtre kahve için orta, espresso için ince veya Türk kahvesi için orta kalınlıkta öğütme işlemlerini çok pratik bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar.
Kahve Değirmeni Kimler Tarafından Kullanılabilir?
Kahve öğütme işlemi bugün ticari cihazlar sayesinde işletmelerde her personelin kolaylıkla gerçekleştirebileceği bir hal almıştır. Çünkü eski değirmenlerdeki gibi kas gücü gerektirmemektedir. Bu sayede sadece bir şalter ve ayar düğmeleri vasıtasıyla dakikalar içerisinde öğütülmüş kahve elde edilebilmektedir. Bu durumda herhangi bir uzmanlık veya eğitim gerekmeden gerektirmemektedir. Kahve değirmenleri vasıtasıyla işletmede istenilen ayarlamada öğütülmüş kahveyi, kaliteli ve en kısa sürede elde edilebilmektedir.