Kahve Değirmeni Kullanımının Önemi
Kahvenin öğütülerek tüketilmesi, içim kalitesinin istenilen düzeyde elde edilmesi oldukça önemli bir koşuldur. Kahve çekirdeklerini öğütmeden tüketmek ve istenilen aromayı elde etmek gerçekten çok zor olmaktadır. Böylece öğütülmüş hazır kahvenin kullanılması veya iyi bir kahve değirmeni sayesinde anlık kahve öğütülmesi tercihleri yapılabilmektedir.
Eğer işletmenizde her zaman stoklarda öğütülmüş kahve bulundurmayı tercih ediyorsanız, bir değirmen ihtiyacınız olmayacaktır. Ancak profesyonel demlemeyle her zaman taze ve müşterilerinizin beğeneceği bir kahve sunumu yapmanızda fayda olacaktır. Bu yüzden işletmenizde bir ticari kahve değirmeni bulunmalıdır. Çünkü profesyonel kahve değirmenleri istediğiniz zamanda kavrulmuş kahve çekirdeklerinin toza dönüşmesini sağlamaktadır. Bu sayede istenilen zamanda öğütülmüş kahve çekirdeklerinin kokusu ve tadı hep taze kalacaktır.
Kahve Değirmeni Kullanmanın Artıları Nelerdir?
Ticari işletmelerde kahve değirmenleri kullanıldığında, taze öğütülmüş kahveyi gün içerisinde en hızlı şekilde sağlamaktadırlar. Taze çekilmiş kahvenin önceden öğütülmüş ve bayatlamış kahveye göre çok daha önemli bir lezzet farklılığı bulunmaktadır.
Kahve, aromatik yapısı nedeniyle içerisinde farklı kokular ve yağ asitleri bulundurmaktadır. Bu nedenle ne kadar az oksijen teması sağlanırsa, çekirdek kahveler o kadar taze kalabilmektedir. Çekilmiş kahve özellikle oksijen ile temas etmesi durumunda lezzeti ve tazeliği azalacaktır. Bu nedenle iyi muhafaza edilen çekirdek kahvenin kullanım öncesinde hızlı bir şekilde öğütülmesi ve demlenmesi gerekir. Bu sayede kahvenin en iyi lezzeti elde edilecektir.
Bu lezzet avantajı ve enfes koku için kahve değirmeni en hızlı sonucu sizlere sunmaktadır. GÜLMAK Makine olarak sizlere sunduğumuz 10-20-30-40 kg/saat kapasiteye sahip farklı ürün seçenekleri ile işletmeniz için kahve değirmeni tercihi yapabilirsiniz. Bu cihazlar ile istediğiniz kahve çeşidine uygun istediğiniz incelikte öğütmeyi de anlık olarak yapabilirsiniz.
Kahve Değirmeni Üretim Kapasitesini Arttır
Ticari işletmelerde özellikle gündelik olarak son ürün kapasitesinin her zaman daha fazla olması artı sağlamaktadır. Örneğin, kuruyemiş dükkanı veya süpermarkette müşterilerinize taze sıcak kahve satmak isteyebilirsiniz. Bu durumda kahveyi her isteyen müşteri için sıcak bir şekilde çekmeniz gerekebilmektedir. Günde birkaç defa çekim yaptıktan sonra henüz taze durumdaki öğütülmüş kahveyi satmanız doğru bir tercihtir. İşte bu noktada kahve değirmenleri amacınıza hizmet edecek şekilde en pratik kullanımı oluşturmaktadır.
GÜLMAK Makine tarafından üretilen kahve değirmeni ürünleri bir saat içerisinde yüksek miktarda kahvenin öğütülmesini sağlamaktadır. Örneğin, cg20 kahve değirmeni bir saatte maksimum 20 kg veya 10 dakika gibi bir süreçte ortalama 3-4 kg kahveyi öğütmektedir. Bu sayede aynı saat içerisinde 10 farklı müşterinize istedikleri farklı gramajlarda taze kahveyi sunabilirsiniz.
Ürün Kalitesinin Korunması
Kahve satışı gerçekleştirilen işletmelerde, sıcak kahve sunumu ve toz kahve satışı için ürün kalitesi elde edilmelidir. Bu nedenle kahve değirmenleri istediğiniz bu ürün kalitesini standart hale getirecektir. Değirmenlerin düzenli olarak temizliğine dikkat edilmesine ve bakımları aksatılmamasına özen gösterilmelidir. Böylece kahve değirmenleri ile çekilmiş kahve standardını elde edebilirsiniz.
Gülmak kahve değirmenleri ayarlamalarını kolaylıkla yapabildiğiniz ve işletmenizdeki her personel tarafından kullanılabilecek cihazlardır. Bu cihazlarda Türk kahvesi veya filtre kahveler gibi çeşitlere bağlı olarak istediğiniz inceliği ayarlayabilirsiniz. Ardından kahvenin bu derecede hızlı bir şekilde öğütülmesini de sağlayabilirsiniz. Makineler profesyonel tasarımlarıyla standartlarını korumaktadır. El yordamıyla sürdürmesi zor olan ürün kalitesini belirli bir çizgide olmasını sağlayan en büyük yardımcılardır.
Elle Çalışan Öğütücüler
Kahvenin öğütülmesi tüketimi için önemlidir. Çünkü kahvenin tüketilmesi, için kalitesinin istenen düzeyde olması gerekir. Çekirdek halinde tüketmek çok tercih edilen bir kullanım şekli değildir. Bunun sebebi de tadından kaynaklıdır. Öğütülen kahvenin tadını daha lezzetli ve yoğun hissederiz. Bu öğütme işlemini de farklı şekillerde yapabiliriz. Elle ya da otomatik şekilde yapılan kahve öğütme işlemidir. Otomatik yapmak işin biraz daha profesyonel boyutudur. Hızlı ve hijyenik olarak kahve öğütme makinesi daha doğru bir seçim olabilmektedir. Çünkü hızlı bir şekilde istendiği vakit kavrulmuş kahve çekirdeklerinin toza dönüşmesini sağlıyor. Bu da tazeliği ve kokusunu olumlu yönde etkiler.
Elle çalışan öğütücüler kas gücüyle çalışır. Bir öğütme yüzeyinin diğer tarafa döndürülmesi yöntemiyle kullanılır. Kahve değirmenleri de bu tarz öğütücülere dahil edilebilir. Kahve değirmeni genel olarak bir fincana yetecek miktarda kahve öğütmeyi amaçlar. Yani bu kapasitede bir tutamağa sahiptir. Öğütülmesi biten kahve değirmenin kap tarafında toplanır. Kahve öğütmek için kullanılan bu öğütücüler temelinde tuz ve baharat değirmenleri ile aynı özelliktedir. Tuz ve baharat öğütücülerinin geneli tutanaksızdır. Kahve öğütücüleri bu yönüyle daha kullanışlıdır. Birçok öğütücü, öğütme inceliğini ayarlamak amacıyla ayarlanabilir. Bu incelikte kahve değirmeni kullanmak leziz kahveler ortaya çıkaracaktır. Çünkü lezzet ayrıntıda gizlidir.
Malzeme Tipleri Nelerdir?
Öğütücü kullanırken farklı öğütücü tipleri vardır. Kullanılan malzeme buna göre farklılık gösterebilmektedir. Bu farklılıklar işin amacına göre farklı özellikler içerir. Bu özellikler kendi içinde avantajlar ve dezavantajlar barındırır. Örneğin, paslanmaz çelik karabiber ve kahve öğütmek için en uygun malzemedir. Yani kahve değirmenleri bu malzemeden yapılabilmektedir. Paslanmaz çelik profesyoneller tarafından tercih edilmektedir. Çinko alaşımı kahve öğütme makinesi için tercih edilmez. Bu malzeme tipi karabiber öğütücülerinde bulunmaktadır. Genellikle korozyona dayanması amacıyla krom kaplamalı metal alaşımından yapılıyor. Seramik de kahve öğütmek için kullanılabilecek malzemelerdendir. Seramik çok serttir. Aynı zamanda da çok amaçlı öğütme yapmak amacıyla en iyi performansı sağlıyor. Kahve değirmeni yapmak istiyorsak seramik kullanmak uygun olabilmektedir.
Kahvenin Lezzetinde Öğütülmenin Önemi
İçtiğimiz ya da yediğimiz bir besinin damak tadımıza uyması son derece önemlidir. Kahve de bu besinlerden en sıklıkla tükettiğimiz içeceklerden biri. Hatta Türk kültürü için çok önemli bir yeri vardır. Bir fincan kahvenin kırk hatırının olduğu söylenir. Bu hatırımızı arttırmak için içtiğimiz kahvenin lezzetli olması gerekir. Damak tadımıza uygun bir kahve bulmak da çoğu zaman zor olmaktadır. Kahveyi doğru boyutta ve biçimde öğütmek lezzet için oldukça çok önemlidir. Demlenen kahvenin tadı birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Bunlardan en önemlilerinden biri öğütmedir. Kahve ve su bir etkileşime girerler. Bu yüzden kahvenin boyutunun ayarlanması son derece önemlidir. Kahvenin lezzeti öğütmenin büyüklüğü ile ilişkilidir.
Elle Öğütmek Lezzeti Arttırır Mı?
El kahve değirmenleri birçok kullanıcı tarafından lezzetin kaynağı olarak görülmektedir. Aynı zamanda her yerde kullanılan tarzda olduğu için kolaylıkla temin edilebilmektedir. Bu noktada tek sıkıntı el öğütücüden verim alınmasının birazcık vakit alması. Her kahve için de el değirmeni kullanılamaz. Kahve değirmenleri farklı görevlere sahiptir. El değirmeni ile sadece filtre kahve yapılabilmektedir. Espresso olsun Türk kahvesi olsun el değirmeni ile yapılamaz. Bazı insanlar elle öğütülen filtre kahvelerin daha lezzetli olduğunu düşünmektedir.. Bunun tam manasıyla bir karşılığı yok. Çünkü kimilerine göre de makine kahveleri daha lezzetli. Bu konuyla ilgili bilinen tek gerçek kahvenin her haliyle insan damağına hitap etmesidir.