Kuruyemiş Kavurma Makinesi Saatlik Ne Kadar Üretim Yapabilir?
Kuruyemişler, organik yağ asidi, mineral ve vitamin içerikleriyle en sağlıklı gıdalar arasında yer almaktadır. Yağlı tohumların kuruması sonucunda elde edilen bu gıdalar, çiğ veya kavrulmuş olarak tüketilmektedir. Fındık, fıstık ve badem gibi birçok yemiş kavrulduktan sonra daha farklı bir lezzet de sağlamaktadır. Büyük boyutlu kavurma işlemlerinin yapılması için de kuruyemiş kavurma makinesi en pratik yöntemi sağlamaktadır.
Kuruyemiş kavurma makinası bugün GÜLMAK olarak ürettiğimiz en nitelikli ürünler arasında yer alır. Paslanmaz çelik ayrıntısı ile çok kolay bir kullanıma sahip olan makineler, işletmelere büyük katkılar sağlamaktadır. Kavrulmuş yemişlerin aromasının artması ve daha uzun ömürlü olması için işlemi hızlı bir hale getirmektedir. Müşterinize en iyi ürünü, yeterli düzeyde sunmak için de farklı kapasitelere sahip makineler yer almaktadır.
Kuruyemiş Kavurma Makinası Nasıl Çalışır?
GÜLMAK Makine üretimde birçok farklı gıda işletmesi için makine sistemleri sunmaktadır. Bu sistemler arasında yer alan kuruyemiş kavurma makinası değişen kapasitelerde sunulmaktadır. Ancak kapasitesi ne olursa olsun makinenin çalışma prensibi her zaman aynıdır. Örnek olarak 15 kg kuruyemiş kavurma makinası kademeli bir işlem aralığı ile kavurma yapar. Bu kademelerde ham tohumların makineye eklenmesi, kavrulması ve elenmesi yer alır.
Kuruyemiş kavurma makinesi dokunmatik kontrol paneli ve elektrik bağlantısı ile çalışır. Aydınlatmalı kavurma odaları sayesinde yapılan işlemler rahatlıkla kontrol edilebilmektedir. Pratik ısı ayarı, kuru havalandırma ile kavurma tipi ve tasarruflu kullanımıyla işlem her zaman kolaydır. Paslanmaz çelik kazanlar sayesinde her zaman kolay temizlenebilir bir ürün avantajı sağladığı gibi ayrıca kuruyemişler, lezzetli, sağlıklı, kaliteli olmasını da sağlar.
Kuruyemiş Kavurma Makinesi Kapasiteleri Nelerdir?
GÜLMAK marka kuruyemiş kavurma makinaları değişen iki farklı kapasite ile tercih edilebilmektedir. Bu anlamda M600 modeli saatlik 15-25 kg kuruyemiş kavurma kapasitesi sağlar. Bir üst model olan M700 kuruyemiş kavurma makinası ise 30-50 kg arası çalışma sağlar. Değişen bu kapasitelere sahip makineler, işletmelerin boyutuna, türüne ve ihtiyacına bağlı olarak seçilebilmektedir. Ayrıca her işletme bu makine kapasiteleri sayesinde gündelik ürün ihtiyacını nihai şekilde rahatlıkla elde edebilecektir.
Kuruyemiş kavurma makinesi belirtilen aralıkta kapasitesi ile minimumdan maksimuma kavurma yapabilmektedir. Kolay temizlenebilir paslanmaz çelik yapısı olan bu makinelerde, yemiş türüne uygun olarak saatlik kavurma kapasiteleri yer almaktadır. Çünkü hacim ve boyut açısından her kuruyemiş farklı bir özelliğe de sahiptir. Yani fıstık, fındık veya kabak çekirdeği için saatlik ürün kapasitesi değişiklik gösterebilmektedir.
Kavurma Makinası Üretim Kapasiteleri
Değişen kuruyemiş çeşitleri içerisinde ay çekirdeği, fıstık, fındık, kabak çekirdeği ve kaju gibi çeşitler bulunmaktadır. Bu anlamda kuruyemiş kavurma makinesi kapasitesi kuruyemiş ürün türüne göre de değişiklik gösterir. Üstelik bu değişiklik M600 veya M700 modellerimiz gibi ürünlerde de farklı bir yapıya sahiptir. Fakat M700 modeli her zaman M600 modelinin 2 katı civarında bir kapasite ile çalışabilmektedir.
Kuruyemiş kavurma makinası kapasitesi incelendiğinde ürünlerin kavurma oranları kuruyemiş çeşitlerine göre ayrı ayrı incelenmektedir. Liste olarak incelenmesi açısından;
- 1 saatte 10 kg kabuklu yer fıstığı
- 1 saatte 14 kg ay çekirdeği
- 1 saatte 16 kg kabak çekirdeği
- 1 saatte 18 kg Antep fıstığı
- 1 saatte 19 kg Antep fıstığı içi veya badem
- 1 saatte 20 kg kaju veya fıstık
- 1 saatte 26 kg fındık kavurma kapasitesi yer almaktadır.
Bu oranlar M600 kuruyemiş kavurma makinesi için göz önünde bulundurabilirsiniz. İfade edildiği şekilde M700 30-50 kg kuruyemiş kavurma makinası için takriben 2 katı rakamlar görülebilmektedir. Ayrıca küçük bir ayrıntı olarak bu kapasitelerde ortam ısısı, nem ve ürün kalibresi küçük değişimler oluşturabilmektedir.